Sarılığın fizyolojik mi yoksa patolojik mi olduğunu araştırılır. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra tedaviye karar verilir. Fizyolojik sarılık olmasına rağmen kan bilirubini fazla yükselirse bebeğin hastanede tedavi edilmesi gerekir. Tedavisi, kandaki bilirubin düzeyine göre belirlenecektir. Genelde kullanılan tedavi fototerapi adı verilen ışın tedavisidir. Bu süreçte bebeğin sık sık emzirilmesi de yararlı olacaktır. Sık emzirmek bebeğin dışkılamasını sağlayacağından bilirubin düzeyinin düşmesine neden olacaktır. Çok nadir durumda kandaki bilirubin düzeyinin düşürülmesi için kan değişimine gereksinim duyulabilir. Çünkü yüksek seviyedeki bilirubinin beyin ve sinir sistemine zarar verme olasılığı bulunmakta, duyma kaybı ve zekâ geriliğine neden olabilmektedir.
Yeni doğan sarılığı normal olarak bir hafta içinde kendiliğinden geçmektedir. Tedavide geleneksel yöntemlerde işe yaramaktadır. Bu yöntemler birçok kişinin tecrübesi ile sabittir ve size yardımcı olabilir. Bu yöntemler arasında bebeğin banyo suyuna altın bırakılması, uyurken gece lambasının sarı renkli olmasına dikkat edilmesi ve çocuğun yüzüne örtülen tülbent ve benzeri eşyaların sarı renkli seçilmesi size yardımcı olacaktır. Ama unutmayınız bebeğin doğumunun ilk günü ve iki haftayı geçen yeni doğan sarılığında mutlaka bir hekimden yardım alınmalıdır. Bu durumlarda sarılığın altında yatan başka nedenler araştırılmalıdır. “Hipertroidi” bu nedenlerden sadece bir tanesidir.
SONUÇ OLARAK; Yeni doğan sarılığı çoğu bebekte görülen normal bir durumdur. Normal olması tamamen önemsenmemesi anlamına gelmemelidir. Bir hafta on günü geçen durumlarda derhal bir çocuk doktoruna danışılmalıdır. Doktor duruma göre tedaviyi belirleyecektir.
Brunei yurtdışı kargo
YanıtlaSilBrezilya yurtdışı kargo
Botswana yurtdışı kargo
Bosna Hersek yurtdışı kargo
Burundi yurtdışı kargo
APK0S